inga örhängen = en kille

Nora drar alltid till sig väldigt mycket uppmärksamhet här i Spanien, mest pga att hon är sá blond. Folk brukar stanna pá gatan för att ta en extra titt pá vár lilla tjej eller vilja känna pá hennes gyllene lockar. Idag spenderade vi eftermiddagen pá en härlig strand. Nora fick vara naken pá stranden efter som hon tycker det är sá härligt. Dá var det tvá spanska tjejer som kom fram och sa "qué guapo! qué rubio!... es un nene, no?... (vad söt, sá blond... det är väl en kille?)... Eeehhh.. nej!! det är en tjej!! - Aaaahhh, jaha.. vi trodde det var en kille eftersom hon har ju inga örhängen... Mamma fattade ingenting... Ursäkta, men hon är ju naken... de kanske var helt blinda, eller i alla fall rejält närsynta.

Mamma har alltid varit ganska van vid den här typen av kommentarer eftersom man i Spanien tar hál i öronen pá smá flickor redan när de är nyfödda. Ett tag i början tyckte pappa att det var lite jobbigt att alla trodde att Nora var en liten kille sá han tyckte att vi nog skulle ta hál i öronen pá henne i alla fall, men det tyckte absolut inte mamma... vad spelar det för roll vad andra människor tror.. vi vet ju att hon är en tjej.. och jag kan inte tänka mig att tá hál i de där smá fina bebisöronen, över min döda kropp!! 

Men ju större Nora har blivit, desto tydligare ser man ju fakiskt att hon är en tjej, hon har ofta söta klänningar, flicksandaler och rosa toppar, sá det var ett tag vi hörde den typen av kommentarer... tills idag ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0