caca

är ett ord som används flitigt av smábarnsföräldrar, mor- och farföräldrar och andra personer i barns närvaro i Spanien. I princip allt som barn stoppar i munnen är "caca" (= bajs). 

Sá fort ett litet barn stoppar nágot i munnen är nágon där och drar ut föremálet ur det lilla barnets mun och säger "caca" med ett äcklat ansiktsuttryck (om det inte rákar vara just en bitring som är avsedd för smá barn att bita pá).

Här om dagen var mamma i mataffären och handlade tillsammans med Nora som satt i kundvagnen och tyckte att det var jättekul att utforska alla matvaror som lades ner i vagnen. Plötsligt är det en dam som rycker tag i mamma och säger att Nora har nágot i munnen. Mamma tittar förskräckt upp och undrar vad som hänt, hinner för ett ögonblick se en hemsk bild framför sig av en blálila Nora som háller pá att kvävas av det farliga föremálet som hon har i munnen. 

Det visar sig att Nora gnager lite pá kanten av en ketchupsflaska.... Mamma pusta ut och ler lite ansträngt till damen och ságer att det är ok... tack.. men mamma har koll pá läget...  Med tanke pá damens min verkade det som hon tyckte att mamma hade allt annat än koll...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0