Cabrera

Mándagen den 18 seglade vi till den lilla ön Cabrera som är ett naturreservat. Där stannade vi i fem dagar för att vandra och koppla av i ödemarken. Pá Cabrera finns en enda liten bar där man kan beställa kaffe, smörgás och diverse olika drycker. Vi tillbringade flera kvällar i baren (det láter kanske lite "illa" i svenska öron....). Nora bekantade sig snabbt med öbefolknigen: militärpolis, guider och parkvakterna. Det fanns även tillgáng till toalett men i övrigt fanns det inte sá mycket mer faciliteter...

I början av 1800-talet strandsattes 12.000 franska krigsfángar pá Cabrera utan mat och vatten. Inom ett par ár hade alla svultit ihjäl. De fá djurarter som fanns pá ön blev snabbt utplánade av de stackars fransmännen. De enda överlevande var de smá ödlorna som det idag finns flera tusentals av pá hela ön.

Meningen var att vi pá onsdagen skulle segla över till Colonia de San Jordi men vinden var sá hárd att vi blev tvugna att stanna kvar pá Cabrera tvá dagar till och sen var det dax att segla tillbaka till Palma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0