Besök pá frisersalongen

Idag har mamma varit hos frisören och klippt háret och slingat sig lite... det kan vara en ganska speciell upplevelse att gá till frisören i Spanien...  

Mamma har gátt till samma salong i princip sá länge hon har bott pá Mallorca, dvs i nio ár (!) och det brukar alltid vara en upplevelse. Salongen drivs av ett gäng unga tjejer och klientelet är mest tjejer och tanter som bor i omrádet som är trogna stamkunder och alla känner alla. När de fixar háret brukar de passar pá att skvallra med alla andra tjejer och tanter frán kvarteret och ljudniván kan vara ganska sá hög i salongen en fredagseftermiddag.  Idag var samtalsämnet i salongen sex... bla diskuterades storlekens betydelse...  det var länge sedan mamma skrattade sá mycket som hon gjorde pá frisersalongen idag.

Böljan blá

Med risk för att bli lite tjatig... ännu en underbar helg med báten och besök pá underbara stränder, denna gáng med trevligt sällskap av farbror Tin och faster Eva.




Kall melon är läskande gott när det är varmt.




Här kommer Nora med ett cyklop... inget som mamma reflekterade speciellt mkt över, trodde att det var faster Evas cyklop... Inte förren hon märkte att damen som sitter i vattenbrynet började leta förvirrat efter sitt försvunna cyklop... vi hittade ganska snabbt den skyldige cykloptjuven.. dessutom hade vi bildbevis.



Nora är en väldigt social liten tjej. Det var nog inte mánga pá stranden som inte hade fátt besök av vár lilla tjej under dagen. Antigen för att hon gärna ville prova deras skor eller be att fá smaka lite av deras mat eller bara fá en trevlig liten pratstund.

Efter en láng härlig dag pá stranden somnar man gott till havets brus och vágornas guppandé.


Paradiset

I helgen var vi pá besök i Paradiset...  eller en plats som máste räknas som snarlik ett paradis i alla fall.

Vi njöt av en underbar dag med trevligt sällskap av la tia Pili och el tio Jaime.







Underbara sommar, det är tur att den inte är slut riktigt än :)

Mammafika

I veckan var vi pá kyrkan och fikade med nágra trevliga mammor och deras barn. Det var trevligt att áterse kära ansikten igen efter lite sommaruppeháll.

Det fanns en vikarierande kantor pá kyrkan som fátt höra talas om att det finns barn som uppskattar sáng och musik sá hon pláckade fram sin gitarr och sánghäfte med barnvisor, sánt initiativ gillar vi!!



Noras dagiskompis Astrid var tillbaka efter semester i Norge.

Bomber

Sá var det dax igen...  Idag har ETA placerat ut ytterligare tre bomber pá olika barer och restauranger i Palma, ingen kom dock till skada denna gáng som tur är.

Vi spenderade denna dagen, som sá mánga andra söndagar, hemma hos los abuelos med paella och bad i poolen. Först pá eftermiddagen, efter att vi ätit lunch och badat slog vi pá tvn och fick höra om atentaten. Det är sáklart otäckt att veta att ETA härjar här i trakten och framför allt blir man förbannad över att det finns sá mánga idioter här i världen... Men jag vill inte pástá att jag känner mig direkt rädd, jag anser att risken är nog större att jag skulle kunna ráka ut för en bilolycka (med tanke pá den spanska biltrafiken...) än att jag skulle ráka ut för ett teroristatentat... men man vet ju aldrig....

Lazy lördag

Vad ska man hitta pá en lazy lördag när man inte áker bát, man har inte lust att trängas pá en överbefolkad strand, termometern visar 34º c i skuggan.....

Förmiddagen spenderade vi i ett köpcenter, med härlig AC sáklart, där mamma gjorde ett inpulsköp... det var ju rea sá man máste ju passa pá. Mamma skulle BARA TITTA pá de fina festklänningarna i en liten exclusiv butik.. sá fick hon syn pá en finfin rosa klánning som nog skulle passa mammas figur. Den hjälpsamma expediten förkarade vänligt för báde mamma och pappa att den fina klänningen var som gjord för mamma, det skulle vi snart fá se sá fort mamma provade den. Mamma frágade pappa om han tyckte att den var fin.. han ság lite tveksam ut... "parece para viejas" (den ser ut som en tantklänning)... ja, det är ju egentligen helt onödigt att frága pappa om smakrád, han har ju noll koll när det gäller kläder och mode... Mamma provade i alla fall klänningen och den vänliga expediten nálade in den sá den skulle passa perfekt efter mammas figur, mamma fick även lána ett par lyxiga glittrandes partyskor som skulle göra pricken över i-et... När mamma klev ur provhytten ändrades pappas ansiktsuttryck en aning och han tyckte nog att klänningen var riktigt fin (kanske var det skorna som gjorde det... ) sá mamma slog till, det är bäst att smida medans järnet är varmt heter det väl  ;)

Till saken hör att Nora sov sött i vagnen, annars hade det nog aldrig blivt nágon affär....
Nu har mamma i alla fall en fin klänning att ha pá sig pá faster Pilars bröllop i september.

Efter shoppingen fick Nora göra sitt första (förmodligen inte sista) besök pá en mkt välkänd hamburgerkedja. Valet gjordes pga att de har ett sk "play place". och AC sáklart. Det betyder att det är helt ok att barnen springer omkring och har kul medans föräldrarna kan äta mer eller mindre i lugn och ro.


Efter lunchen ákte vi och hälsade pá hos los abuelos för att avnjuta eftermiddagen i poolen. Nora har blivit som en liten fisk i vattnet, hon älskar att bada. Hon har lärt sig att simma själv med armpuffar.




Man blir trött efter allt lekande och simmande och pá kvällen somnar man gott..



Gonatt min ängel!!

ps. den fina nallen som Nora har i sängen och som hon tycker jättemycket om, den har hon fátt av Marianne.

Välkommen Arvid!!

I fredags morse när mamma vaknade hade hon fátt ett sms frán moster AG med en mycket glad nyhet. Lilla kusin Arivd hade kommit till världen kvällen innan kl 23.40. Han vägde 4,010 kg och är 51 cm láng, bra mkt större än lilla Nora var dá hon föddes 2,800 kg och 48 cm. Báde moster och lilla Arvid már jättebra.

Nu hoppas vi att vi ska fá möjlighet att träffa den nya lilla kusinen snart :)

Lockar

Min lilla tjej har de mest underbara smá guldlockar man kan tänka sig. Jag har ännu inte satt saxen i detta underbara hár. Pappa tycker ocksá om Noras hár, han brukar göra hárinpackningar pá sin lilla guldlock minst ett par gánger i veckan, det tycker däremot mamma är lite överkurs... ;)


Underbara sommar

Ännu en underbar bátutflykt gjorde vi i lödags. Denna gáng tillsammans med nágra kollegor till pappa. Vi ákte ut till en liten ö som heter Cabrera och är ett naturreservat, det är en helt obebodd  och orörd ö sm är full av smá söta ödlor.




Pá Cabrera finns det en grotta som har sin ingáng ute i vattnet, dvs man kan áka in i grottan med bát om man har en bát som inte är sá stor (vilket vi har). Väl inne i grottan kan man ta sig ett dopp. Inne i grottan har vattnet en helt fantastisk blá färg.




Nora var jättetrött efter en láng dag pá stranden med bad och lek sá när vi pábörjade vár hemfärd somnade hon gott i mammas knä.

ps. Nu har vi skaffat en ny flytväst till Nora som egentligen inte är en riktig flytväst utan nágon typ av "simväst" som man ska ha när man badar... men den fár funka sá länge tills att hon växer i den riktiga flytvästen ... sá blir bátturerna lite mer fridfulla för oss alla.


Sádan far sádan dotter...

Noras dataintresse är redan ganska lángt utvecklat. Det skulle nog kunna bli en "informático" (dataingenjör) av vár lilla tjej... Man kanske ska börja fundera redan nu pá vilken utbildning hon borde söka till i framtiden.. ;)



RSS 2.0