Pruta

De flesta har väl hört talas om myten att man brukar pruta här nere i södra Europa.

Fast det är ingen myt... det stämmer faktiskt.... ibland..

Fast det beror förstáss pá var man gár och handlar. Pá butikerna i stan eller i de stora varuhusen ska man helst inte använda sig av den metoden...

Men när man är pá bymarknaderna funkar det bra att öva sig pá metoden.

Mamma har numera blivit en hejare pá just detta.

I helgen var vi pá marknaden i Santa María och mamma fick syn pá en söt klänning till Nora. Mamma frágade zigenarkvinnan hur mycket den kostade. 15 Euro fick hon till svar. Dá ság mamma lite skeptisk ut för att visa att hon tyckte det var lite dyrt... Nej tack... Men du kan fá den för 12 Euro kontrade zigenarkvinnan. Jag köper den för 10 Euro kontrade mamma... Ok dá, du fár den för 10 svarade zigenarkvinnan.

Papi ság ut som en fágelholk...

Numera är det mamma som ansvarar för de viktigare förhandlingarna i familjen. I alla fall när det gäller att pruta.

Cabrera

Mándagen den 18 seglade vi till den lilla ön Cabrera som är ett naturreservat. Där stannade vi i fem dagar för att vandra och koppla av i ödemarken. Pá Cabrera finns en enda liten bar där man kan beställa kaffe, smörgás och diverse olika drycker. Vi tillbringade flera kvällar i baren (det láter kanske lite "illa" i svenska öron....). Nora bekantade sig snabbt med öbefolknigen: militärpolis, guider och parkvakterna. Det fanns även tillgáng till toalett men i övrigt fanns det inte sá mycket mer faciliteter...

I början av 1800-talet strandsattes 12.000 franska krigsfángar pá Cabrera utan mat och vatten. Inom ett par ár hade alla svultit ihjäl. De fá djurarter som fanns pá ön blev snabbt utplánade av de stackars fransmännen. De enda överlevande var de smá ödlorna som det idag finns flera tusentals av pá hela ön.

Meningen var att vi pá onsdagen skulle segla över till Colonia de San Jordi men vinden var sá hárd att vi blev tvugna att stanna kvar pá Cabrera tvá dagar till och sen var det dax att segla tillbaka till Palma.


Glad pásk

Säger vi redan nu eftersom vi imorgon drar iväg med báten för att vara borta en vecka.

Mamma och Nora har bakat bullar idag som vi ska ta med oss pá báten.

Efter att ha bakat páskbullar han vi med att dekorera lite páskris ocksá.

Sen bar det iväg till lunchen med seglargänget pá segelklubben.



Festival i Alcudia

Förra helgen var i uppe i Alcudia pá Feria de la sepia (bläckfiskfestival). Där serverades olika härliga smárätter gjorda pá bläckfisk.

Det var en underbart varm och solig dag sá ganska snabbt landade vi pá stranden.





Mammor och pappor parkerade under ett parasol med en mojito...  Nu känns det att underbara sommaren äntligen nästan är här...


Sommar igen

Sá var sommaren här...  nästan i alla fall....

Hár pá Mallorca brukar vi hoppa över váren och gá direkt frán vinter till sommar. Varje ár är det likadant... det slár aldrig fel. Ena veckan gár man i sin vinterjacka och veckan därpá kan man plocka fram sommarklänningen.

Sá i helgen passade mamma pá att plocka fram Noras fina ärvda sommargarderob.



Bästa kompisen

I helgen bjöd Nora med bästa kompisen frán dagis Adriana och hennes familj pá en báttur.

En riktigt härlig försommardag pá medelhavet.




Träning ger färdighet sägs det ju..

Efter lite övnig har Nora blivit en riktig stjärna pá att cykla.

Men det kan vara lite svárt ibland att hálla upp huvudet och trampa samtidigt...



Biokväll

Nyligen var vi pá biokväll pá svenska kyrkan.

Det var premiär för filmen om den lilla apan "Nicke nyfiken".

Ett tiotal barn i olika áldrar satt som smá tända ljus framför bioduken.

Det bjöds pá popcorn, frukt och saft.


Mera kyrkis

Att vara smábarnsförälder är som bekannt ganska stressigt liv emellanát.

Pá tisdagar máste dagen planeras för att mamam och Nora ska hinna till kyrkis. Mamma máste ta bilen pá morgonen och áka till tágstationen och parkera där och sedan ta táget till jobbet. Detta för att mamma efter jobbet ska kunna ta sig till bilen och därefter vidare till dagis sá snabbt som möjligt. Det hänger pá minuterna för att hinna till kyrkis som börjar kl 17.00.

Men det är mödan värt, Nora älskar kyrkis och att sjunga. Extra roligt är det om finaste kompisarna Astird och Vanessa är där. 



RSS 2.0