Kärlek

- Mi papi



- Es mio



Potträning

För ca en vecka sedan köpte mamma och papi en potta till Nora. Dock utan nágra större ambitioner om att börja med nágon sk potträning. Tanken var mer att Nora skulle fá sin första "bekantskap" med pottan innan det ska bli dax för den riktiga potträningen. Mamma tänkter nämligen vänta tills dagisfröken ger startskottet och lixom "áka bananskal" pá daagis potträning. Pá dagis gör de sá att de tar ett barn i taget och kör en veckas intensiv pottränig.

Nora ville genast pröva sin nya fina potta. Mamma visade hur man skulle sitta pá den och Nora hakade glatt pá. Mamma förklarade att här kommer caca och pipi. 

Nora satte igáng att ta i sá hon blev alldeles röd i ansiktet. Och till sist verkade det som det nog skulle komma lite caca. Mamma var mycket imponerad och tänkte att det här var ju lätt som en plätt, vadá potträning... det verkar ju inte behövas nágon träning alls, det här var ju busenkelt.

Men sá hände nágot märkligt... Nora reser sig upp och springer iväg mot sitt rum ropandes.. BLÖJAN, BLÖJAN, BLÖJAN..  Nora BLÖJAN... Nora stannar framför bjöjkorgen och fortsätter att ropa att hon vill ha en bjöja, och nu började man ana att paniken var nära. Mamma försökte fá tillbaka Nora till pottan men det ville Nora inte alls... när det kommer caca máste man ju ha BLÖJAN.  





Här om dagen satte sig Nora pá nytt pá sin potta vilket inte uppmärksammades speciellt mycket av mamma.

Efter en stund reser sig Nora och det visar sig att hon kissat!!! Wow, mamma var sá klart superimponerad och jättestolt, och det märkte Nora som blev om möjligt ännu stoltare över hur duktig hon varit.

Men blöjan fortsätter att hänga med ett tag till. Vi tar bara av den när Nora är hemma och har pottan till hands.

Vi väntar fortfarande pá startskottet frán dagisfröken.

Mmmmmmm...

En bild säger ju ofta mer än tusen ord...


Översvämning

I dag har det ösregnat hela dagen.

När mamma skulle hämta Nora pá dagis var det som att vada över en flod för att komma över gatan. Inte en milimeter pá mammas kropp var torr efter att ha fátt in Nora i bilen och spännt fast bältet.

Spanska byggnader är oftast inte byggda med tanke pá extrema väderförhallanden. Tex dagar som idag när det regnar väldigt mycket fár man kryssa mellan hinkarna i snabbköpet. Hinkar som personalen ställt ut pá alla de ställen där det droppar in genom taket.

I kväll ringde mammas chef pá mobilen.. det visade sig att kontoret där mamma jobbar har blivit översvämmat under kvällen efter dagens extrema regn. Mammas chef ville tala om för mamma att det nog är bäst att hon kommer i gummistövlar till jobbet imorgon.

Premiär

I veckan var det dags för strandpremiär.

Men badpremiären fár nog vänta ett tag... i alla fall för mammas del.




Födelsedagskalas

Det är alltid kul att bli inbjuden pá födelsedagskalas.

Och extra trevligt är det sá klart när man blir bjuden till ett mysigt lantligt hus med stor trädgárd att leka i.

Speciellt en härlig várdag som denna.

Grattis Astrid!





RSS 2.0