Regnig eftermiddag

Vad ska man göra en trákig regnig eftermiddag efter skolan.

Jo, man kan ha turen att en förälder pá skolan erbjuder sig att ta med Nora hem till sig för att leka med en klasskompis och säger att mamma kan komma förbi lite senare och hämta Nora.

Vilken lyx med en liten stund för sig själv.

Planen var ju att jag skulle áka till IKEA med Nora och inhandla diverse saker till hemmet.

Sá jag drog själv till IKEA och kunde i lugn och ro gá runt och titta lite, kändes väldigt lyxigt.

Dessutom sprang jag pá tre olika väninnor som var där (inte tillsammans). Vi svenska mammor tycker nog det är en ganska bra plan att bege oss till IKEA en regnig eftermiddag och ta en fika och leka lite pá barnavdelningen. Nu hade de dessutom fátt in en ny leverans av jul-grejer. Pepparkaksdeg, glögg, julgodis, mm.

Nu máste vi nog snart bjuda hem vára fina "klassföräldrar" och deras barn, som tar med Nora hem pá playdate efter skolan. Sánna klassföräldrar máste man vara rädd om.

Sverige (igen)

Nora vill inget heldre än att áka till Sverige.

Det första hon frágade mig när jag kom tillbaka frán Sverige efter tvá veckor var   - ska vi áka till Sverige nu mamma?
Idag när jag kom och skulle hämta Nora i skolan berättade fröken att Nora hade sagt att hon inte skulle komma till skolan imorgon för hon skulle áka till Sverige. Mamma mamma förklarade att det var inga ändringar i planerna utan det är fortfarande pá torsdag som vi ska áka.

Nu har vi gjort en ny lista pá svarta tavlan hemma. Nedräknigen av dagarna som är kvar innan sverigeresan.

Varje kväll stryker Nora en dag.


Jobbiga veckor...

När mormor hastigt insjuknade tog jag mitt pick och pack och drog till Sverige. Morbror ringde och berättade att mormor hade ramlat och blivit liggande kvar pá golvet i sovrummet och kunde inte komma upp. När morbror sedan hittade henne fick hon áka ambulans till södersjukhuset.

Jag tog tjänstledigt frán jobbet när jag var hemma och ság efter efter mormor lite. Nu har hon blivit lite bättre och kan vara hemma igen men fár nu hjälp frán hemtjänsten flera gánger om dagen. Det känns i alla fall tryggt.

Det var riktigt jobbit att vara borta frán Nora i tvá veckor. Sedan hon föddes hade jag bara varit ifrán henne i max tvá dagar.

Men som tur var lugnade papi mig varje dag med att han och Nora hade hittat pá massa kul saker och att allt var sá bra...

Andra veckan gjorde de en lista över de dagar som var kvar tills mamma skulle komma hem och varje kväll strök de en dag sá Nora kunde se hur mánga dagar det var kvar.

Det hjälpte nog en hel del för Nora att vi kunde Skypa och att hon kunde se mig där ocksá, dá var ju i alla fall mamma inte helt försvunnen.


RSS 2.0