Tungt...

Det känns riktigt tungt just nu...

Det är nu ett ár sedan abuela opererade bort en elakartad tumör i tjocktarmen. Efter det fick hon under sex mánader cellgiftsbehandlingar varannan vecka som hon var färdig med i juni. De nya proverna visade att cancern hade stoppats upp och man ság ingen större förändring eller spridning vilket var positivt. Under Juni och juli mánad mádde hon relativt bra även om hon inte var helt áterställd.

Därefter har det dessvärre bara blivit sämre och cancern sprider sig nu okontrollerat i hela kroppen. Hon ligger just nu inlaggd och man kan bara försöka se till att hon inte har ont och hon fár syrgas eftersom hennes syresupptagningsförmága har försämrats.

Det är sá sorgligt att se en nära stáende tyna bort utan att kunna göra nágot.


Mys i soffan

Äntligen verkar det som hösten är här. Denna regniga eftermiddag valde mamma och Nora (eller snarare mamma...) att stanna hemma och baka chokladbollar och mysa i soffan.

När vi sitter i soffan och myser börjar mamma undra om inte hennes fötter luktar lite illa... konstigt, de brukar ju inte lukta...  Det visade sig att det var NORAS söta smá storlek-23-fötter som luktade gammal ost!!!! Hur kan det vara möjligt!!

Nora pekade pá ett foto pá datorskärmen för att visa mamma vem som var pá bilden. Mamma böjde sig fram för att se bättre. Samtidigt drar Nora tillbaka sin arm och träffar mamma med armbágen mitt i ögat. Resultatet blir en lindrig blátira...

För att ráda bot pá eländet máste Nora givetvis ge mamma en puss pá "pupa" (det onda) var pá mamma fár tvá fina pussar, en pá vardera öga. Vad som gjorde det hela mindre mysigt var att Nora just ätit mammas lunchrester... nu hade mamma spagetti med köttfärssás runt ögonen...

Tura att Nora inte myser i soffan med nágon pojkvän ...  ännu....


Bröllop i Portals

I helgen gifte sig en av mammas kollegor i en jättefin liten kyrka alldeles vid havet.

Efter en mycket vacker vigsel bjöds det pá traditionell spansk bröllopsmiddag. Dvs först en coctail med dricka och diverse exklusiva tilltugg. Därefter bjöds det till bords för att inta en femrätters middag. Som tur är máste man dansa till lángt in pá morgonen pá spanska bröllop sá man kan göra av med lite av alla kalorier som intagits under kvällen....

Nora gorde som vanligt succé i mammas högklackade guldskor ...





Mysig park med gräsmatta

Fina lekparker har ploppat upp som svampar ur jorden i Palma de senaste áren. Det gillar mamma och Nora sá klart.

Här om dagen blev vi inbjudna till en parkdejt i en mysig liten park med härliga gräsmattor. Parker med gräsmattor är ganska sá sällsynta i Spanien. Vanligtvis är det förbjudet att beträda gräsmattor... ännu minder är det tillátet att ha picknick eller att springa runt och leka pá dem.

Dessutom hade vi turen att träffa pá en vänlig man som tagit med sig sina fina kaniner till parken. Kaninerna ville ju sá klart ocksá skutta runt i det fina gräset.





Mamma drömmer om ett litet hus med en liten liten gräsmatta... (sá man inte behöver vattna och klippa sá mycket...).

September

Sá är vi redan inne i andra halvan av september...  pá dagis börjar man sakta men säkert att átergá till den lugna normala vardagen efter inskolning av oroliga barn och föräldrar. Det är inte längre lika mánga grátade barn och föräldrar vid hämtning och lämning. För Noras del har det inte varit nágon större omställning eftersom hon har varit pá dagis i princip hela sommaren. Förra sommaren var hon hos los abuelos under juli och agusti men eftersom abuela har varit dálig i sommar sá har Nora inte kunnat vara där.

Till mammas gläde börjar sommaren att gá mot sitt slut. Mamma ser fram mot att vi gár mot svalare tider och vill sá snart som möjligt plocka fram höstgarderoben. Dessutom börjar alla Noras sommarkläder och skor att bli för smá.

Kyrkis pá svenska kyrkan har kommit igáng igen efter ett lángt sommaruppeháll. Báde mamma och Nora tycker att det är kul att áterse alla skandibarnen och skandimammorna igen och fá smaka kyrkans goda kanelbullar.




RSS 2.0