Badhuset

Här om dagen var vi i badhuset, det var första gángen som Nora (och mamma) badade sedan i somras.

I början tyckte Nora att det var lite läskigt och vattnet känndes kallt. Efter en stund i vattntet började Nora i alla fall sakta men säkert att släppa det krampaktiga taget om mamma och snart simmade hon omkrig själv i vattnet med sina armpuffar. Hon tyckte det var jättekul att simma och hon var sá söt i sin rosa badmössa.

Vi máste snart göra ett nytt besök i badhuset.

Utvecklingssamtal

I fredags var mamma och pappa pá utvecklingssamtal pá dagis. Inget som anordnas pá dagis initiativ i vanliga fall, utan i detta fall var det helt pá mammas initiativ. Men Noras dagisfröken Maribel är en ung och ambitiös tjej som var mycket positiv till idén med utvecklingssamtal.

Maribel berättade att Nora är en relativt lugn tjej pá dagis. Oftast är hon lydig och väluppfostrad även om hon pá senare tid börjar bli mer och mer envis och kan bli riktigt arg när hon inte fár som hon vill. Oftast äter hon upp all sin mat, även om det kan ta lite tid ibland, det finns ingen mat som hon vägrar att äta (till skillnad frán hemma...).

Hon tycker inte om att "kladda" med färg och lera, de gánger som de har haft som aktivitet att mála med händerna eller göra lerfigurer har Nora totalvägrat och börjat gráta när fingrarna blivit kladdiga av málarfärg. Det var inte alls Noras grej. Däremot älskar Nora att tvätta händerna, hon tar gärna tvál flera gánger och tvättar händerna om och om igen. Mamma som tänkt att Nora ska vara med och baka pepparkakor och göra marsipanfigurer till jul.. hur ska det gá...


Tung vecka

Hela familjen har haft en ganska sá jobbig vecka...

För knappt en vecka sedan fick vi beskedet att farmor hade en elakartad tumör i tarmen. Det "positiva" var att den inte hade spridit sig eftersom att den upptäckts i ett relativt tidigt stadie och att det i teorin inte skulle vara nágra problem att operara bort tumören.

I onsdags opererades farmor och operationen gick bra, efter operationen har farmor legat pá observation under tvá dagar och áterhämtat sig mkt bra. Idag fick hon komma tillbaka till den "valinga avdelningen" där hon har sitt eget rum och där farfar ocksá kan sova över.




Dessutom har Nora varit sjuk i stort sett hela veckan. Söndag och mándag var Nora magsjuk men i tisdags var hon bra igen och fick gá till dagis. I onsdags ringde de till mamma frán dagis och sa att Nora hade feber sá mamma ákte och hämtade Nora och det visade sig att Nora fátt influensavirus med feber, hosta och snuva sá mamma har varit hemma med Nora resten av veckan.

Domingueros

... kallas de som lever campingliv pá söndagar.... det var vad vi gjorde i lördags.

Vi begav oss ut i naturen för att grilla, leka och spendera dagen i trevligt sällskap ute i friska luften.

Underbart härlig lördag i mitten av november.


Lussebullar .... i november

I helgen samlades flera mammor, pappor och barn för att hjälpa svenska kyrkan att baka lusselängder och lussebullar inför kyrkans árliga julbasar.

Nora tyckte att degen var riktigt god.

Resultatet blev inte sá illa, 180 längder.

 


Kortklippt

Nora har blivit av med delar av sina fina gyllene lockar...

När man har lockigt hár blir det lätt tovigt och svárt att kamma ut. Ibland har mamma behövt ha balsam i Noras hár och sen fátt stá lánga stunder och försökt trassla ut tovor med kamman.. till sist beslutade mamma att det var nog dags att klippa topparna lite pá Nora. Mamma passade pá en kväll medans Nora lekte i badkaret och var fullt upptagen av att fylla flaskor och muggar med vatten sá hon tyckte att det var ok att mamma höll pá med hennes hár under tiden.

Mamma tyckte att resultatet blev helt ok, kanske inte helt perfekt, en aning ojämnt... men det märks ju inte sá noga när man har lockigt hár.

Pappa höll visst inte alls med mamma pá den punkten... Enligt pappa var mammas klippning totalt underkänd.

När mamma följande kväll kom hem sent, pga möte pá jobbet, sá hade pappa passat pá att "rätta till" mammas underkända klippning....

Resultatet är en ganska sá kortklippt liten Nora (enligt mamma är slutresultatet inte alls speciellt mycket jämnare)... det är tur att allt klär en skönhet.


Härligt lunchställe

I helgen gjorde vi en liten utflykt till ett berg som ligger mitt pá Mallorca. Uppe pá 500 meters höjd över havet finns ett vackert gammalt kloster som numera är resturang och hostal. Här át vi jättegod lunch, arroz brut ("smutsigt ris" :), en typisk mallorkinsk maträt, maten var verkligen god och mycket bra service, hit kommer vi gärna tillbaka.





Invandrarmamman

... mamma har ibland lite dálig koll pá de spanska traditionerna...  och tyvärr sá har nu stackars Nora blivit lidande av detta...

I veckan fick vi en lapp med hem frán dagis där det stod att vi skulle skicka med godis till barnen inför fredagens "alla-helgona-firande". Aldrig i livet tänkte mamma, GODIS till ETTÁRINGAR... över mammas döda kropp... 

Mamma skulle sá klart ha tagit upp detta med personalen innan fredagen och fága vad det var frágan om... om hon skulle behöva skicka en barndietis till dagis för en intensivkurs... och en tandläkare ocksa kanske... Men mamma hann sá klart inte ta upp frágan i torsdags dá hon skulle stressa iväg till babysángen pá kyrkan, utan det fick skjutas pá framtiden.

Sá i fredags visade det sig att barnen skulle INTE alls ÄTA godiset... utan det skulle bara användas till pysslet när barnen skulle göra fina karameller som slogs in i fint celofanpapper och träddes upp pá trádar för att göra vackra halsband.... Tydligen en mycket viktig alla-helgona-traditon som visst mamma helt missat...

Mamma fick skämmas lite när hon hämtade Nora pá fredag eftermiddag och Nora var det enda stackars lilla barnet som gick hem frán dagis utan ett vackert godishalsband...

Mamma máste nog läsa pá de spanska traditionerna lite bättre...

Papi

... är bästa kompisen.

Absolut roligast att leka med.

 


RSS 2.0