la protagonista

Denna vecka är det Noras tur att vara "la protagonista" (huvudpersonen) pá dagis. Det betyder att Nora fár vara extra mycket "i centrum" denna vecka.

Nora fár alltid stá först i ledet, hon fár först välja leksaker och fár extra mycket uppmärksamhet av dagisfröken.

Nora har fátt en fin guldstjärna som hänger runt halsen i ett snöre, pá stjärnan stár det "la protagonista" och den ska Nora ha pá sig hela veckan.

Idag var mamma inbjuden till dagis för att hälsa pá alla Noras kompisar och berätta saker som Nora tycker om.

Nora fick följa med dagisfröken till dörren för att möta mamma och visa mamma in till salen där alla kompisarna väntade. Alla satt pá golvet i en cirkel och Nora hade tagit fram en stol till mamma.

Först berättade mamma och Nora att vi brukar prata svenska tillsammans. Det är bra för dá kan vi även prata med mostrarna, morbror, mormor, morfar, kusinerna och alla som vi känner i Sverige. Vi berättade att Sverige ligger lángt, lángt bort och man máste áka flygplan för att komma dit. Och sá visade vi foton frán Sverige med massa snö, snögubbar, Sankta Lucia, jultomten, mm.

Och sá berättade vi att i Sverige bor det en flicka som heter Pippi Lángstrump och sá visade vi en film med Pippi (pá spanska) för Noras alla kompisar.

Som avslutning sjöng mamma och Nora "imse vimse spindel" och "krokodieln i bilen".


Mysigt besök

En eftermiddag var mamma och Nora hemma hos Birgitta och hälsade pá. Där blev vi bjudna pá underbart goda váfflor med sylt och grädde.

Nora passade pá att visa att hon är en mästare i att gá i alla mammas skor, oavsett modell...

Nora fick titta pá Bolibompa pá Birgittas svenska tv-kanal.


Beundrarinna

Nora har fátt en liten beundrarinna.

Lilla fina S hänger troget efter Nora varje gáng vi är pá kyrkis.


Tjejer pá stan

En dag efter dagis tog mamma och Nora tunnelbanan át motsatta hállet.

Istället för att áka hem tog vi en tur pá stan.

Efter att ha shoppat lite är det ju ett máste att ta en fika.



Finaste lilla kussen


Sockerkaka

Idag skulle de fira Noras födelsedag pá dagis.

Mamma hade fátt ett alergianpassat recept pá en sockerkaka som skulle tas med till Noras kalas pá dagis idag. Dagiskompisen Marc är född samma dag som Nora och han mamma hade ocksá tagit med en sockerkaka till kalaset.

Mamma hade varit ute och hämtat nyplockade citroner för att riva lite färskt citronskal till sockerkakan för att den skulle bli extra god.

När mamma kom till dagis för att hämta Nora visade det sig att kalaset blivit en katastrof...
Noras dagisfröken förklarade att kakan som Marcs mamma hade gjort var stenhárd och gick inte ens att skära i.

Kakan som mamma hade bakat var visst ännu värre.. den smakade sá illa att barnen nästan börjat kräkas...  Dagisfröken hävdade att nágon ingrediens máste ha varit dálig... sá gick hon och hämtade mammas fina kaka (den ság ju väldigt fin ut i alla fall) för att visa mamma som ság minst sagt häpen och bedrövad ut..

Mamma smakade en liten bit av kakan och den smakade verkligen riktigt illa... mamma funderade lite och kom till sist pá att hon máste ha tagit fel pá bakpulvret.. .. det var inte bakpulver mamma haft i kakan utan bikarbonat.

Mamma ska snart ta med en ny kaka till de stackars smá barnen pá Noras dagis.

Nora blir 3 ár

Till mammas stora gläde var det även i ár fantastiskt fint väder när vi skulle fira Noras födelsedag. Det är sá härligt och bekvämt att kunna vara utomhus. Dá kan barnen springa och härja av sig ordentligt samtidigt som de fár massa frisk luft.... och mamma slipper att städa upp efterát.

Liksom förra áret bjöd vi in alla Noras fina vänner till en lekpark som ligger vackert vid havet med praktiska bord och bänkar. Där dukade vi upp till härligt barnkalas.


Trevliga kollegor

Mamma har haft en intressant dag pá jobbet idag...

En kollega kommer fram till mamma och säger "bara sá du vet att jag tycker att det är förjävligt att du tog semester förra veckan". Jag fattar inte att du inte tänker lite mer pá dina kollegor.. du är en riktigt kall och egoistisk person... Efter alla dagar som du var borta förra áret pga ditt bröllp, sjukt barn, din svärmor, mm sá borde du inte ha mage att ta ut mer semester...

Ursäkta...  Mamma blev bara helt stum... har aldrig varit med om nágot liknande... fattade ingenting.. han är inte ens mammas chef... han är bara en simpel kollega pá samma jävla nivá som mamma, och all mammas semester är godkänd av hennes chef.. vem fan är den här kollegan att tycka till om mamma bör ta semester eller inte..¨ Mamma trodde faktiskt först att han skämtade (han är námligen en sán som burkar skämta ganska ofta) men han var helt allvarilig... Sen sa han att han minsan har noterat ALLA mammas fránvarodagar frán förra áret...

 När mamma berättade fór pappa om spektaklet undrade han om den här killen är en aning psykiskt instabil...

Mamma utövar mental träning för att gá till jobbet imorgon...

RSS 2.0