Hösten närmar sig

Den underbara sommaren börjar ta slut och hösten stár runt hörnet.

Familjen passade pá att spendera en sista helg ute med báten.

Framöver blir det nog mest tävlingsseglande för papis del.



Lyckad skolstart

Första skolveckan blev en spännande upplevelse som hela familjen var inblandad i.

Noras klass hade delats in i tre grupper sá att alla elever inte skulle börja samtidigt, utan börja lite lugnare i en mindre grupp.

Noras grupp skulle börja pá tisdagen och sen skulle de även gá pá onsdagen. Detta betydde att Nora skulle vara ledig pá mándag, torsdag och fredag... Detta fick vi veta pá informationsmötet en vecka innan skolan skulle börja.
Jaha... sá det vara bara att sätta igáng att organisera vem som skulle vara hemma med Nora de lediga dagarna.

Som tur var sá hade faster Pili semester den veckan sá Nora fick vara med henne mándagen och torsdagen. Pá fredagen var det abuelo som fick rycka in.

Vi hade sá klart varit lite oroliga inför skolstarten och undrat hur det skulle gá att lämna Nora ensammen första dagen med massa nya barn och nya fröknar som Nora inte känner sen innan.

Alla föräldrar fick vara med inne i klassrummet pá morgonen och leka lite. Noras tvá fröknar Aina och Elvira hade plockat fram modellera, papper, kritor, leksaker, mm. sá det var bara att sätta igáng och leka. Nora högg direkt in pá sin favorit, modelleran.

Efter ett tag var det dags för mamma att gá till jobbet och vinka av Nora som glatt vinkade till mamma och kastade slängkyssar när mamma lämnade klassrummet.

Inga tárar där inte.

Mamma skuttade iväg lättad och glad att skolstarten hade gátt sá bra. 

När Nora skulel vara hemma pá torsdan och fredagen blev hon lite sur för hon ville inte alls vara hemma hon ville gá till skolan...

 

Underbara sommar

Den underbara sommaren háller nu pá att ta slut.

Skön semester, segling, stränder, bad... känns som ett minne blott.

Tvá helt underbara veckor med segling runt vár fina lilla ö fick vi i alla fall.

Den första veckan fick vi vara tillsammans med moster och kusin som kom pá besök. Det blev en utmaning att samsas om lite utrymme pá en liten segelbát tillsammans med en tvááring och en treáring som oftast vill leka med samma leksak och inte alltid kom helt bra överens.

Men de hade nog ändá rätt kul tillsammans i alla fall. När moster och kusin efter en vecka ákte hem pratade Nora i flera dagar om att vi máste áka till Sverige och hälsa pá.

Hoppas att vi kan göra det snart.

Men nu stár hösten och väntar runt hörnet och till att börja med máste familjen ta och förbereda sig inför kommande skolstart som börjar nästa vecka.









RSS 2.0