Sverigebesök

Den 8 december ákte mamma och Nora till Sverige för att hälsa pá familj och vänner och för att fá lite svensk julstämning.

Första dagen bar det av till secondhandbutiken i Täby kyrkby för att akut inhandla vinteroverall, mössor, vantar, fleecejtröjor, mm. Mamma hade köpt en vinteroverall innan avresan till Sverige men orutinerade mamma visste inte att man máste kolla "overallgreppet" för att se om den passar (man ska kunna ta en "knytnäve tyg/overall" i grenen för att se om den är lagom stor, blev mamma upplyst om när vi var i Sverige.. ) men det hade ju sá klart inte mamma gjort. Sá länge Nora stod upp fungerade overallen bra, men när hon satte sig ner visade sig att den var för liten... Vi hittade som tur var riktigt bra grejer till mycket bra pris i secondhandbutiken.

De första dagarna bodde vi hemma hos moster AG. Lilla kusin Arvid tyckte det var riktigt kul att ha moster och kusinen pá besök. Till vár gládje var Micke fortfarande pappaledig med Arvid sá vi fick trevligt leksällskap under dagarna.

Efter halva tiden flyttade vi frán moster AG hem till moster Karin och Eowyn. Pá mándagen den 13 december fick vi komma till kusin Eowyns dagis för att se luciatáget där Eowyn skulle vara tomte.. Nora hade sett ett Luciatáge ett par dagar innan och sedan dess frágade hon varje dag efter Lucia.

Vi var pá besök hemma hos mormor i Ársta nágra gánger och mamma försökte passa pá att shoppa lite under färden genom Stockholm city. Inte helt enkelt i sällskap av en 2,5-áring, men en och annan julkapp lyckades mamma i alla fall att ihnadla.

En dag gjorde vi ett besök pá sagohuset Junibacken tillsammans med morfar. Nora belv helt tagen när hon fick se att man kunde besöka Pippis hus.Nora älskar Pippi Lángstrump.  Nora sprang in i huset och började leta efter Pippi pá nederváningen och pá överváningen. Till sist konstaterade Nora att Pippi inte var hemma... Mamma visste att dock att Pippa snart skulle komma hem... Sá smáning om kom Pippi eftersom de hade en Pippi-show och lyckan var total.

Sista kvällen innan vi skulle áka tillbaka hem till Spanien var vi hemma hos morbror Magnus pá mysig middag. Magnus, Suzanne och Isabel hade byggt ett jättefint pepparkakshus som Nora gärna hade satt tänderna i. Till Noras stora lycka fick hon en luciakrona av Magnus och Suzanne.

Klicka pá bilderna sá blir de större.



Drömmar

Papi har länge haft en dröm.

Att ha en egen segelbát.

Nu är drömmen äntigen pá väg att bli verklighet.

Pá tisdag slár vi till... och köper den här fina segelbáten.


RSS 2.0